Sila login

ID

Kata laluan

Pendaftaran

Sukan kegemaran - Manchester United Football Club

  • baladewa18

    Pemain Baru MU

    baladewa18 2009-Jul-02 21:21
    LONDON: Manchester United mendapatkan khidmat pemain sayap Ecuador, Antonio Valencia dari Wigan Athletic bagi kontrak empat tahun tetapi anehnya jumlah yuran tidak didedahkan, menurut kelab juara bola sepak Liga Perdana Inggeris itu, kelmarin.

    Pada masa yang sama, kelab itu juga semakin hampir untuk mendapatkan khidmat penyerang muda Perancis, Karim Benzema dari kelab Lyon.

    Valencia, 23, yang bermain 34 kali untuk negaranya, menyertai United sebagai pengganti kepada Cristiano Ronaldo, yang bersetuju berpindah ke Real Madrid dalam pembelian rekod dunia.

    "Bermain di hadapan 76,000 penyokong di sisi pemain seperti Wayne Rooney, Rio Ferdinand dan Ryan Giggs pastinya satu pengalaman menakjubkan. Saya tidak sabar untuk bermula," kata Valencia dalam laman web United.

    Valencia menjadi pembelian pertama pengurus United, Alex Ferguson sejak akhir musim lalu, dilaporkan bernilai sekitar 17 juta pound (RM98.6 juta).

    "Antonio seorang pemain yang kami minati sejak sekian lama. Saya pasti kepantasan dan keupayaannya akan dapat memberi sumbangan bermakna kepada pasukan," kata Ferguson.

    Valencia

    Pemain Ecuador ini melakukan 89 penampilan, menjaringkan tujuh gol, sejak menyertai Wigan dari kelab Sepanyol, Villarreal pada 2006.

    Dan pada hari United mengumumkan pembelian Antonio Valencia, rakan sekelab Benzema di Lyon, Miralem Pjanic, mendakwa bahawa penyerang Perancis itu di ambang perpindahan rekod British ke Old Trafford.

    "Benzema semakin hampir ke Old Trafford," kata Pjanic. Kelab Inggeris itu bersedia menawarkan sehingga 38 juta pound (RM220.4 juta) untuk membawanya ke Liga Perdana." – Agensi

    - http://Bharian.com.my

  • KDmutiara
    #1
    KDmutiara 2009-Jul-02 21:25
    Agk2 blh menang ke musim depan ngan mamat ni??..
  • west
    #2
    west 2009-Jul-02 21:28
    man utd kurang agresif kali ni dalam pembelian pemain, amat merisaukan dengan pemain yang akan berhjrah keluar, pemain muda sedia ada yang kurang empuk serta matang dalam permainan...
  • baladewa18
    #3
    baladewa18 2009-Jul-02 21:29
    saya selalu melihat perkembangan valensia.. dia ok cuma kurang sikit individu skill berbanding Ronaldo..
  • baladewa18
    #4
    baladewa18 2009-Jul-02 21:32
    kita tidak boleh melihat begitu.. macamana dengan cerita Ronaldo sebelum datang ke MU? adakah dia 'pemes' seperti sekarang? Ramai juga menjangkakang pada waktu itu, MU tidak akan menyerlah dengan pembelian Ronaldo padahal hakikatnya, GLORY berulang kembali.. 1999
  • mankreko
    #5
    mankreko 2009-Jul-02 22:54
    hidup mu, glory2 manunited
  • baladewa18
    #6
    baladewa18 2009-Jul-02 22:54
    ya ya.. sama2 la kita terus menjadi penyokong terhebat!!
  • xaantoo
    #7
    xaantoo 2009-Jul-03 18:52
    with or without c.ronaldo we`re still da champions.....long live sir alec.....hahahahha...
  • aduka_arjuna
    #9
    aduka_arjuna 2009-Jul-03 20:48
    Benzema Terlepas... Dapat owen jerrr... Player banyak nak G La Liga Macam mana....
    Tapi Man Utd Akan Terus Stabil... Mana tahu pemain muda plus veteran mampu menggegar kali nie
  • baladewa18
    #10
    baladewa18 2009-Jul-03 22:34
    betul tu.. saya sokong pendapat anda..
  • aYanLibRa
    #11
    aYanLibRa 2009-Jul-03 23:14
    btul btul btul..tp syg c.ronaldo da chow!!!
  • baladewa18
    #12
    baladewa18 2009-Jul-03 23:15
    xpe.. nanti saya yang ganti ronaldo! hahahah..
  • arakune
    #14
    arakune 2009-Jul-06 09:29
    owen xde sengat......rgi tevez kuar....
  • baladewa18
    #15
    baladewa18 2009-Jul-06 22:03
    tak tau lagi.. kita tengok nanti..
  • hafyz_kun
    #16
    hafyz_kun 2009-Jul-06 22:49
    Out
    -----
    Ronaldo = +80m
    Frazer Cambell = +6m
    Posseibon = Loan

    Ins
    ----
    Velencia = -16m
    Owen = Free
  • arakune
    #17
    arakune 2009-Jul-07 14:35
    kan bgus lau MU bli e"to....
  • baladewa18
    #18
    baladewa18 2009-Jul-07 19:20
    daripada e'to, bagus dia beli saya! hahaha!
  • dodi0809
    #20
    dodi0809 2009-Jul-18 09:58
    ETO hitam macam arang.....tapi dia de best
  • daimonhead
    #21
    daimonhead 2010-Nov-06 17:36
    MICHEAL CARICK BERASAL DARI TOTTEHEM HOTSPUR.BELIAU TETAP COOL DAN MACHO
  • (rahman_3a)95
    #22
    (rahman_3a)95 2010-Nov-17 01:23
    jgn rsau,fergie kn pndi ltih pmain mude..tgk ar pmain2 yg power cm c.ronaldo n bekham,dy jgk yg ltihkn..cume syg cketnye bb pmain yg dy da ltih 2 xkkal lme kt mu..lau x msti tiptop mu.cye la
Anda bukan ahli dalam kumpulan ini, perbincangan tidak dibenarkan. Sertai sekarang.